Wat kan ik allemaal nog doen de komende jaren?

Op een zeker moment denk je, “wat wil ik nu écht?”

Welkom

Welkom op mijn Ikigaipreneur-website. Mijn naam is Edwin Rooseman en ik vind het erg fijn dat je hier bent aanbeland. Ik wil je graag iets vertellen over mijn eigen ikigai. Mijn carrièrepad is een interessante reis geweest, die me heeft geleid naar waar ik nu ben. Als ondernemer ben ik al vele jaren zelfstandig actief geweest. Mijn achtergrond in Vliegtuigbouw leidde me naar verschillende interessante functies, van verf ontwikkelen tot werken als promotion manager voor een bedrijf in kunststofaanspuitsystemen. Het was altijd weer spannend om nieuwe terreinen te ontdekken en vooral mijn passie te vinden in grafisch ontwerpen.

Met mijn eigen DTP-studio in Dordrecht ging ik mijn eigen weg en genoot ik van het leerproces en de vrijheid die het ondernemerschap met zich meebracht. Toch kwam er op een bepaald moment in mijn leven een fase waarin ik me afvroeg hoe lang ik op dezelfde weg wilde blijven. Ik wilde nieuwe uitdagingen aangaan, maar tegelijkertijd een balans vinden tussen wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en wat ik nog jarenlang wil blijven doen.

plaatje van ontwerper achter zijn schermen
Aan het werk op mijn eerste eigen studio in Dordrecht (1993)
laborant in verflab
Verf ontwikkelen in Hoek van Holland (1987)
paraglider aan het starten op berg
Vliegen is altijd een passie geweest
foto's van boeken over ikigai en business model canvas
De inspiratie voor ikigaipreneur
ikigai mindmap
op zoek naar wat je écht wilt doen
illustratie van blauwdruk van ee nwebsite
De blauwdruk

Het geheim van een lang en gelukkig (werkzaam) leven

In 2018 kwam ik in aanraking met het concept van ikigai tijdens een brainstormsessie met een studievriend. Ikigai, een Japans filosofisch concept dat verwijst naar “een reden van bestaan” of “een reden om ’s ochtends op te staan”, bracht me tot een nieuw inzicht. Het idee om passie, talent, missie en beroep in harmonie te brengen, resoneerde sterk met het Lean Business Model Canvas dat we gebruikten voor het maken van bedrijfsplannen. Dit was het begin van mijn missie om zelfstandig ondernemers te helpen hun eigen ikigai te vinden en een vervullend bedrijf te creëren dat in lijn is met hun waarden.

Als bedenker en trainer van de Ikigaipreneur workshop heb ik mijn eigen ikigai gevonden in het begeleiden van ondernemers bij het opbouwen van betekenisvolle bedrijven. Door de principes van ikigai te combineren met het Lean Business Model Canvas, biedt de workshop een holistische benadering van ondernemerschap. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ondernemers hun passie, talenten, waardepropositie en de behoeften van de wereld op één lijn kunnen brengen, ze niet alleen succesvoller zullen zijn in hun bedrijf, maar ook meer vervulling en voldoening zullen ervaren.

Mensen helpen en trainen, dat is mijn passie

Mijn eigen ondernemerservaringen hebben me waardevolle inzichten opgeleverd, die ik graag met anderen deel. Samen kunnen we jouw ikigai ontdekken en jouw ondernemersreis een nieuwe impuls geven. Als jij klaar bent om te groeien en een bedrijf te creëren dat jouw passie en doelen weerspiegelt, sta ik klaar om mijn kennis, expertise en begeleiding met jou te delen.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou op dit inspirerende avontuur te gaan. Laten we werken aan een leven en bedrijf dat jouw diepste waarden en ambities vertegenwoordigt.

De eerste stap is het makkelijkst, maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking:

foto van lean business canvas sessie met post-its
Op zoek naar je ondernemers ikigai
foto van silhouet van iemand die een foto maakt
Op zoek naar je ondernemers ikigai
jonge vrouw tijdens brainstorm sessie over haar ondernemers ikigai
Keuzes op een rijtje