In 4 stappen op weg
naar je droomklant

jonge vrouw op zoek naar haar ikigai
Image by Freepik

De workshop ikigai wordt verdeeld in 4 sessies. Als voorbereiding ontvang je een online brainstorm pakket waarmee je jouw ikigai in beeld kunt krijgen. Normaal gesproken heb je daar zo’n twee weken voor nodig. De laatste 3 sessies zijn op locatie.

Opbouw van de Workshop:

Sessie 1 – voorbereiding thuis

Vind jouw ondernemers-ikigai

Waar kom jij ’s morgens je bed voor uit, wat is jouw passie, wat is jouw talent? Zit de wereld daar op te wachten, wat levert het op? Hier begin je mee. Vooraf ontvang je handig online brainstorm materiaal en ga je thuis, of waar dan ook, bij jezelf op zoek naar de antwoorden hierop en bespreek je deze met je inner-circle.

ikigai brainstorm
workshop deelnemer ikigaipreneur
Sessie 2 – dagdeel, op locatie

Breng je onderneming in kaart

Vind je persoonlijke drijfveren die je als ondernemer vormen, welke problemen ondervind je daardoor? Deze sessie duurt een halve dag en is op locatie. Met de resultaten uit je eerste sessie gaan we samen op zoek naar de knelpunten in je huidige werk.

Sessie 3 – dagdeel, op locatie

Vind je droomklant(en)

Krijg inzicht in de problemen van jouw (potentiële) klanten of gebruikers. Welke zijn je belangrijkste klantgroepen? Nu je weet waar je eigen knelpunten zitten en welke unieke vaardigheden je hebt, ben je in staat om oplossingen voor jouw droomklant te vinden.

illustratie van een blauwdruk voor een onderneming
Sessie 4 – dagdeel, op locatie

Creëer de blauwdruk van je onderneming

Als eindresultaat heb je als ondernemer een blauwdruk van jouw onderneming. Je weet wat je te bieden hebt voor jouw klanten, waar zij naar op zoek zijn en waarom zij voor jou moeten kiezen.
Het uiteindelijke resultaat bevat suggesties om inhoud te creëren die de merkidentiteit en -waarden van jouw bedrijf overbrengt, samen met een beschrijving van de unieke voordelen van jouw product of dienst en een pakkende boodschap om de interesse van de doelgroep te wekken.

Nog even alles op een rijtje…

icoon voor ikigaipreneur sessie 1 workshop

sessie 1 – online

Bepaal je persoonlijke ikigai, wat wil je écht?

icoon voor ikigaipreneur sessie 2 workshop

sessie 2 – workshop

Welke knelpunten ondervind je momenteel? Welke elementen uit je ikigai kun je gebruiken om ze op te lossen?

icoon voor ikigaipreneur sessie 3 workshop

sessie 3 – workshop

Wat zijn de problemen van jouw (droom) klanten? Hoe kun je jouw unieke vaardigheden inzetten om ze op te lossen?

icoon voor ikigaipreneur sessie 4 workshop

sessie 4 – workshop

Het eindresultaat is dé blauwdruk van jouw onderneming. Dit vormt de basis voor al jouw toekomstige communicatie uitingen.

De investering voor deze workshop is €795 ex btw.

Qua tijd ben je met de voorbereiding ongeveer een dag bezig, verdeeld over twee weken. De drie sessies duren ieder een halve dag. De locatie kunnen we onderling afspreken. Maak in ieder geval een afspraak voor een vrijblijvende intake, dat kost je niets!

blije ikigaipreneur ondernemer na keuze nieuwe richting
Fotografie: tjapko.nl

“Ik vond het lastig om te kiezen, nu weet ik dat ik zowel mijn grafische passie als mijn passie voor styling wil blijven volgen”

Marjolein Raaphorst – de OPkikker